Utgivet! En ny himmel och en ny jord

Igår kom den på posten! Det känns alltid lika roligt när man för första gången får se sitt verk i tryckt form. Noterna till En ny himmel och en ny jord, för kör SATB och sopransolo, finns nu tillgänglig att köpa via Bo Ejeby Förlag.

Ur förordet:
”Texten till En ny himmel och en ny jord har för mig en speciell betydelse, då Sven-David Sandströms tonsättning av samma text var ett av de första körverken jag själv sjöng på avancerad nivå. När Nya Motettkören föreslog samma rader ur Uppenbarelseboken såg jag möjligheten att få göra en egen version av den. Jag tolkar texten som ett trösterikt glädjerop, varför orden ’Döden skall inte finnas mer, och ingen sorg och ingen klagan’ har en central plats i verket.

Två durackord på ett tritonus-avstånd utgör grunden för den musikaliska idén. I mötet mellan dessa enkla ackord uppstår hos mig en förnimmelse av någonting större. ”

För den intresserade kan man lyssna på verket här, och köpa noten här.